PETER MOURITZEN

LOGBOG

UC SYD, ESBJERG

3. november 2021. Foredrag for lærerstuderende i Esbjerg.

KUNSTLADE GJØL

1. august 2021. Oplæsning af min ny bog `Jordbærkrukken´ hos Kunstlade Gjøl.

UC SYD, ESBJERG

Maj 2021. Foredrag for lærerstuderende i Esbjerg.

FORFATTERBESØG ELLIDSHØJ SKOLE

30. august 2018. Forfatterbesøg Ellidshøj skole syd for Aalborg.

FOREDRAG I BRØNDERSLEV

22. juni 2018 holdt jeg foredrag for seniorhøjskolen i Brønderslev. Det var et sommerkursus.

BOGFORUM I BELLACENTER

11. november 2016 besøgte jeg forlaget Jensen & Dalgaards stand på BogForum. Her mødte jeg bl.a. Lea Hebsgaard Andersen, der har illustreret min billedbog `Prop´.

SKOLEBESØG I KØBENHAVN

11. november 2016 holdt jeg foredrag for 5. og 6. klassserne på Oehlenschlægergades skole i København. Jeg fortalte om at få ideer og udvikle dem.

ÆLDRESAGEN I VRÅ

12. september 2016 præsenterede jeg min ny billedbog, `Prop´, ved et oplæsningsarrangement for Ældresagen afholdt i Uhrenholdts Gård i Vrå.

OKTOBERGYS PÅ TÅRS SKOLE

I oktober 2015 besøgte jeg min gamle skole, Tårs skole, i Vendsyssel, hvor jeg har været ung lærer i 70erne. Jeg fortalte 7. klasserne hvor jeg fik mine ideer fra.

STATENS KUNSTFONDS HÆDERSYDELSE

Ved en reception  29. maj 2015 i Kunststyrelsens lokaler på H.C. Andersens Boulevard i København blev tildelingen af Statens Kunstfonds hædersydelse fejret sammen med tildeling af 3-årige arbedslegater og bogpræmieringer.

GYLDENDALS RECEPTION

Gyldendals efterårsreception 2014 i Klareboderne her sammen med illustratoren Jon Ranheimsæter, der har illustreret et par af mine bøger, bl.a. Opfinder Ole.

SOMMERSJOV I FERIEKOLONI I SÆBY

30. juli 14. Besøger Børnenes Kontors feriekoloni Lille Strandhede i Sæby og læser op af Hr. Pippeli-Poul.

DIAMANTEN I KØBENHAVN

Deltog 2. maj 2014 i søsættelsen af "101 danske digtere", nyskrevne, håndskrevne digte udgivet af Victor B. Andersens Maskinfabrik og udstillet i glas og ramme på Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek. Bogen er en opfølger af "78 danske digtere - en folkebog", der udkom da jeg var ung digter for 40 år siden. 

JAZZ OG POESI I MUSIKKENS HUS

Peter Mouritzen læser digte og Morten Hansen (bas),  Mogens Nissen (altsax) og Niels Riis (trommer) spiller jazz  til et arrangement for jazzfolk i Musikkens Hus i Aalborg  lørdag d. 11. januar 14.

RECEPTION HOS PILEGAARD

14. september 13. Deltog i reception hos Pilegaards Antikvariat i Aalborg i anledning af antikvariatets 50 års jubilæum. Her er det antikvarboghandler Jens Pilegaard.

RECEPTION HOS GYLDENDAL

5. september 13 var den årlige børnebogsreception hos Gyldendal, vejret var sensommersmukt og receptionen blev holdt i Gyldendals gård. Her er det børnebogschefen Elin Algreen-Petersen, der byder velkommen og lover, at Gyldendal fortsat vil udgive Lille Sorte Sambo og andre børnebøger, der måtte forekomme kontroversielle.

SØNDAGSMATINE HOS ´CAFE ULLA TERKELSEN LONDON´ I AALBORG

Der var fuldt hus, og det blev en fest. I  anledning af Peter Mouritzens ny roman ´Tre trin til Helvede´, der bl.a. foregår på Kastetvej i Vestbyen i Aalborg, afholdtes 14. april 2013 en søndagsmatiné med oplæsning af forfatteren og søndagskoncert fra dengang i 50erne v. The Kastetvej Swingers - Niels Riis, trommer, Morten Hansen, bas, og Mogens Nissen, altsax. 

BOGFORUM I BELLACENTERET

Signerer min digtsamling "Om Gud vil og Fanden ikke sætter sig imod det" på forlaget Alfas stand på BogForum i Bellacenteret november 2012. Her er jeg i snak med et af mine læsere, skolekonsulent Jette Bruun Eriksen.

RECEPTION HOS GYLDENDAL

6. september 12, den årlige børnebogsreception hos Gyldendal. Her er det forfatteren Knud Erik Pedersen og Gyldendals litterære direktør Johannes Riis.

DEN KREATIVE SKOLE

😎

Forfatteren Peter Mouritzen besøgte 6.8.12 Den Kreative Skole i Silkeborg, hvor han satte de 11-17 årige elever i gang med at skrive noveller med motivet

En Dør

. Der blev fotograferet døre i byen som oplæg til arbejdet med at skrive, her indgangen til den gamle badeanstalt.

CABARET PÅ FUTTEN I BLOKHUS

Lørdag d. 28. april 2012 afholdt vi en cabaret på Futten i Blokhus. Anledningen var udgivelsen af mine udvalgte digte gennem 40 år, "Om Gud vil og Fanden ikke sætter sig imod det"- 

Der var stuvende fuldt hus og en fantastisk god stemning. Skuespillerne Ebbe Trenskow og Tina Nøhr medvirkede, samt musikerne Morten Hansen, bas, og Mogens Nissen, altsax. Her er det forfatteren med hat på hjertet. 

GOD DAG PÅ AABYBRO SKOLE

Den 10. april 2012 besøgte PM Aabybro skole som gæsteforfatter i 2. klasserne og på mellemtrinnet.

PM PÅ SØNDERGADES SKOLE I BRØNDERSLEV

Her er autografkøen efter et vellykket forfatterbesøg i 4. klasserne på Søndergades skole i Brønderslev d. 10. nov. 2011.

PETER MOURITZEN PÅ BOGFORUM

Peter Mouritzen optrådte på BogForum søndag d. 13. nov 2011 på Alfas stand. På programmet var den ny BibelStærk-gendigtning "Vædderhornet", om de ti bud.

BESØG I 8. KLASSE PÅ SALTUM SKOLE

Kunsten at undrevise. Festlig dag d. 31. aug. 11 i 8. klasse på Saltum skole, hvor jeg præsenterede min ny bog "Ævlehovedet" om alle de eventyr H.C. Andersen ikke har skrevet, bl.a. Lille Snavs og Store Snavs!

FOREDRAG I FLENSBORG

Forfatteren Peter Mouritzen holdt foredrag for skolebibliotekarerne i Sydslesvig på Jens Jessen-skolen i Flensborg medio maj 11.

PETER MOURITZEN I BELLINGE V. ODENSE

Peter Mouritzen var i Bellinge v. Odense d. 3. marts 11. De kristne friskoler holdt deres årsmøde der, og forfatteren fortalte og læste op, især af bøgerne i BibelStærk-serien, se her -

HR. PIPPELI-POUL PÅ HJØRRING PRIVATE

Spær øjnene op! 

Kryds fingre! 

Sig 7,9,13! 

Historien går over stok og sten

om en mand med pip i kasketten -

Forfatteren læser op af Hr. Pippeli-Poul for 1. og 2. klasser på Hjørring Private Realskole i slutningen af november 10.

Pas på dine ører! 

Her et link til PMs billedbøger -

BOGFORUM

Her er forfatteren Peter Mouritzen sammen med professor Erik A. Nielsen, Københavns Universitet, på forlaget Alfas stand på BogForum november 10 i en gammeltestamentlig snak med udgangspunkt i forfatterens BibelStærk-serie og den seneste gendigtning om Moses og Farao, "Da Farao fik nok".

FOREDRAG I ÅLSGÅRDE

PM holdt foredrag for 5. og 6. klasserne på skolen i Ålsgårde nord for Helsingør torsdag d. 11. november 10.

GRU PÅ GURREVEJ

Peter Mouritzen viser her et billede af King Kong for 5. og 6. klasserne, da forfatteren var på besøg på Skolen ved Gurrevej v. Helsingør den 11. november 10.

SKOLEBESØG I VÆRLØSE

Forfatteren holdt foredrag for 5. og 6. klasserne på Syvstjerneskolen i Værløse fredag d. 12. november 10.

BESØG PÅ SØNDERBROSKOLEN I AALBORG

Peter Mouritzen besøgte 7. og 8. klasserne på Sønderbroskolen i Aalborg i begyndelsen af oktober 10.

BESØG I BRØNDERSLEV

Forfatterfantasien kan føre viden om. Her jagtes en boaslange i Perus jungle. Peter Mouritzen i august 10 på skolebesøg på Søndergades skole i Brønderslev. 

TRE DAGE PÅ HJØRRING PRIVATE REALSKOLE

Peter Mouritzen læste op for de små klasser, dvs. børnehaveklasser, 1., 2. og 3. klasser på Hjørring Private Realskole i begyndelsen af maj - 10. Her er det historien om den vrede ged, Gidrik - "Gider ikke!" - der bliver fortalt.

PETER MOURITZEN PÅ HJEMMEBANE

Efter et kvart århundrede som gæsteforfatter i det meste af Danmark kom turen endelig til Vrå skole i slutningen af april 2010. Det blev et par gode dage i 5. klasserne.

Venner, ser på Danmarks kort!

SKRIV EN GYSER PÅ SKØRPING SKOLE

er her i gang på Skørping skole d. 21. april 10 -  9. klasse hører om gysets tommelfingerregel, før de selv skal skrive.

Peter Mouritzen

HERLIGE DAGE PÅ HAVBAKKESKOLEN

Peter Mouritzen besøgte Havbakkeskolen i Als v. Hadsund et par dage i uge 15 - 10. Stemningen var god, som det kan ses af billedet.    

HORROR I HOBRO


 
Eleverne skulle skrive gyselige historier, og Peter Mouritzen var indpisker i 4., 5. og 6. klasserne på Bymarkskolen i Hobro
tre dage i uge 40 − 09
  

GYS I GLOSTRUP

  
MÅNEN STOD SOM EN KOLD MORDER PÅ HIMMELEN -
PM læser op og fortæller for 100 elever i 5. og 6. klasse på Glostrup Bibliotek d. 14.9. 09

SIDSTE DANSKTIME MED INGELISE MOOS


En legende inden for litteraturpædagogik takker af. Ingelise Moos, der har holdt kurser og foredrag over hele landet i mere end 40 år, er cand.pæd. i dansk og lektor ved CFU Storkøbenhavn. Nu har hun i maj 09 holdt sin "sidste dansktime" og afskedsreception i Glostrup. Mange mennesker var mødt op for at hylde Ingelise med sange og taler - og Peter Mouritzen dukkede op som surprise-rapper. 
Tak for din indsats, Ingelise, du har været en levende bogstøtte for mine bøger!

Læs PMs rap til Ingelise under fanen For Voksne - Ingelise Moos - Rap

Se Ingelise Moos og Karen Vilhelmsens litteraturguider til mine bøger "Hekseringe" og "Danser med djævle" under fanen For børn og unge/Litteraturguide.

SKRIVER I, PIGER!


Peter Mouritzen på Ravnshøj skole v. Frederikshavn, hvor særligt interesserede elever havde meldt sig til et skrivekursus i skolens kulturuge (Uge 16) - 09.

FORFATTERDAG PÅ THORSAGER SKOLE V. RØNDE


Peter Mouritzen besøgte Thorsager skole v. Rønde 20. april 09. Det blev en god dag med interesserede elever og engagerede lærere. 
Senere på dagen atter et forfatterforedrag på Rønde Bibliotek, hvor bibliotekaren Anne-Marie Foged prioriterer bøger og forfatterforedrag.
Flot!

Anni Nielsen 24.08.2016 15:06

Hej Peter! jeg har lige siddet og læst Haltefanden sammen med mit barnebarn. jeg havde dig til tysk på Østre Skole i Hjørring - Lukas nyder bogen sammen med mi

Peter Mouritzen 27.08.2016 14:37

Tak for din hilsen. Ja, det er mange år siden jeg var lærer på Østre skole. Tiden går. Jeg er lige fyldt 70. Det glæder mig, at I kunne lide den gamle gyser.

Aase 30.06.2014 10:37

Jeg er mormor til tre,store børn, jeg vil sende dem en bor til ferien, men jeg vil have bøgerne signeret kan det lade sig gøre venlig hilsen Aase vraa

Tea 30.09.2013 09:12

Jeg kan godt lide din hjemmeside, og der er mange ting skrevet ind. Jeg syndes også det er spændene og høre om bøgerne. Du skal have mange tak :D

christian 10.01.2013 12:32

du her skivet en god bog

mikkel 22.08.2012 08:57

mmmmmmmmmmm den er god nat med naja -:)

Peter Mouritzen 22.05.2012 23:35

Forfattere er ikke meget for at forklare, men du er på sporet. Djævlemasken skulle symbolisere "Den ny Naja". Nu får du ikke mere. Okay?

Ida 23.05.2012 08:57

mange tak for hjælpen

Ida 22.05.2012 23:22

"Nat med Naja": flygter hun fra sit gamle liv, eller vil hun prøve livet som prostitueret?- hvordan skal hendes opførsel forstås?

-hvad skal

forstås som?

Ida 22.05.2012 16:36

Hej, jeg sidder og skal til eksamenen og har trukket Novellen Nat med Naja.
Jeg kunne derfor enormt godt tænke mig at høre dine tanker bag novellen.

Peter Mouritzen 22.05.2012 20:06

Kære Ida, stil dig selv spørgsmålet, om det er den samme Naja, der forlader hotellet om morgenen. Eller

frege fra Fri 10.05.2012 13:00

du er sej jeg har lige læst haltefanden!!!

Lene B. Herler 10.04.2012 16:27

skøn humor og vid!

Lene Bodekær Herler

Nyeste kommentarer

26.10 | 11:24

hej Peter jeg syntes dine bøger er mega spændeneø

24.10 | 07:02

hey peter elsker dine bøger, hvornår kommer da en nu bøg?

24.02 | 12:24

Hej Peter. Vi har lige læst nogen af dine historier, i min klasse på Allerød...

24.02 | 12:19

Hej Peter. Vi har lige læst dine bøger, og de var mega gode. Man får ba...