Fotoalbum

Poul Anker Bech præsenterer min 50 års fødselsdagsgave, et "giftigt" portræt af forfatteren betitlet "Motiv fra Petershave". Mia Thestrup. forlaget Apostrof, (der skimtes nederst th. i billedet) morer sig over Bechs finurligheder. 24. juli 1996 på "Futten" i Blokhus.

Her er forfatteren i gang med at skrive autografer på Faaborg Sundsskole i oktober 04.

Forfatteren læser op på Faaborg Sundsskole oktober 04

Foto af Zenia Johnsen, Fortællingen.dk - Forfatteren Under Uret, BogForum, november 06

Jens (Smærup Sørensen) og mig på havnen i Aalborg i juni 05 i forbindelse med 40 års studenterjubilæum Aalborg Katedralskole.

40 års-jubilarer fra Aalborg Katedralskole årgang 65 ved Tyren på Vesterbro, juni 05. Fra venstre Jens, Dorette, Birthe, Else Marie, Bodil og Peter.

Sommerfrokost i juli 04 hos forfatteren og illustratoren Søren Jessen og fru Birgitte i Nybæk syd for Løkken. Peter spejder efter sommeren.

Forfatteren som ung "skuespiller", til højre, i rollen som Charlie, nabo til Willy Loman, i Arthur Millers "En sælgers død". Efteråret 63. Aalborg Katedralskoles skolekomedie i Aalborghallen. Sælgeren (til venstre) blev spillet af Folke Christensen.

Den unge håbefulde "skuespiller" i sminkestolen før premiere på Aalborg Katedralskoles skolekomedie "En sælgers død", efterår 63. Den smilende sminkør er Benny Bjerregaard, der var "rigtig" skuespiller på Aalborg Teater. Fint skulle det være, når Katedralskolen bød op til skolekomedie!

Preben Kristensen læser Haltefanden

Postkort fra Louis Armstrong. Maj 60. "Dear Peter. Be a good boy and mind your mother. Uncle Louis".

PM - vignet af Særker

Gik Hollywood glip af en stjerne? Min unge, smukke mor, Anne, f. Bendtzen, 1916-1996, her fotograferet sandsynligvis omkring 1940, plus, minus.

Min far, Ole, kornet i Livgarden.

Min far, Ole, (1916-2000), sparekassebestyreren, her i sit kontor i Nørresundby Sparekasse, Filial af Aalborg Bys og Omegns Sparekasse, 50erne.

Min højt elskede mormor og bedstefar, Kirstine og Johannes Bendtzen.

For læsere af min roman "Forbudte børn" (se under fanen Voksenbøger) er dette foto måske interessant. Det er fra min barndom i "Vesterbrohus" ved brolandingen i Nørresundby, og billedet viser Den høje gård med De forbudte børn. Begyndelsen af 50erne. De to tårne er ventiler ned til biografen, Regina Teatret på Torvet i Nørrresundby. Gården er biograftaget, derfor var det forbudt at lege, støj kunne høres gennem ventilerne ned i biografen, det var forbudt overhovedet at røre sig, det var det 11. bud i Mosebog: Du må ikke støje i Den høje gård. Og vi overholder loven, alle vi børn står ret under Vorherres strenge blik. Børnene er bagest Agnete Kinch og Peter (mig), foran er det Peter Gjærup Jørgensen og Torben Seirup (med cyklen). Pigen mellem tremmerne er Torbens lillesøster, Inge Merete Seirup. Jeg skal for en ordens skyld nævne, at ingen af børnene er modeller til bogen "Forbudte Børn", som ganske vist er forankret i stedet, ejendommen, hvor vi boede, men ellers er en fritflyvende fantasi over en tid og dens ånd.

Første skoledag 1953. Torvet i Nørresundby før turen går til Skansevejens skole. T.h. min kammerat Torben Seirup, der i dag er specialtandlæge i Århus. Torben og jeg har stadig kontakt, da vi har sommerhus nogle få hundrede meter fra hinanden Bag Sømærket i Blokhus.

Skriver I, piger! - Skriveøvelser på Ravnshøj skole v. Frederikshavn 23.4.09

Skål! Ingelise Moos afskedsreception i Glostrup 12.5. 09 - Integritet, viden og viljestyrke, dette er en karakteristik af Ingelise Moos. Min gode fé igennem forfatterårene. Hvad skulle jeg have gjort uden Ingelises

Peter Mouritzen foredrager for 5. og 6. klasserne på Syvstjerneskolen i Værløse 12.11.10

Forfatterbesøg på skole i Ålsgårde nord for Helsingør, nov. 2010.

Så gode venner vare de! Og smukke blondiner kan dukke overraskende op hvorsomhelst og hvonårsomhelst. Her er det lærer og skolebibliotekar Jette Bruun Eriksen fra Skælskør, der var på gæstevisit hos lærer Brigitte Clausen i Ålsgårde samme dag som mig.

5. og 6. klasserne på Syvstjerneskolen i Værløse, 12.11.2010

Åbner Poul Anker Bech-udstillingen i Kunstbygningen i Vrå, sommeren 2011.

Dødningedukken (tegning Jørn Møbius) kreeret som frimærke af Lone Torp Rosenkilde.

Kunsten at træde ind i en 7. klasse.

Sønderbroskolen, Aalborg 2010.

Søndergade skole, Brønderslev 2010.

Vrå skole, 2010.

Digteren, seminarielektor Viggo Jørgensen, Silkeborg seminarium. Han var min dansklærer og årsag til at jeg begyndte at skrive.

BogForum 2010 sm. med professor Erik A. Nielsen, Københavns Universitet. Forlaget Alfas stand.

Sammen med forfatteren Peter Adolphsen, sommerfrokost Bag Sømærket i Blokhus, 2009.

Modtager Skolebibliotekarernes Børnebogspris på Gl. Avernæs, okt. 2007.

Birgit og Peter, sølvbrudeparret foran huset i Vrå, november 1992.

60 års fødselsdag i Fårup Sommerland, 24. juli 2006.

Vejskiltet i Blokhus. Vejnavnet gav ideen til historien om Knorken, ill. af Søren Jessen.

Victor og farfar i Vrå.

Cabaret på Futten, Blokhus, i anledning af udgivelsen af mine digte Óm Gud vil og Fanden ikke sætter sig imod det´. april 2012. Mogens Nissen spiller altsax og Morten Hansen bas. Forfatteren står med hat.

Jeg er æresdommer i DM for langtidspiberygning sm. med direktøren for Stanwell, 2008 København.

Familien Knork ved vejskiltet Knorken i Blokhus påsken 2004. Nanna ligger i barnevogn, og Victor er endnu ikke født.

Forfatteren PM på skødet af H.C. - Malaga, februar 2011.

En påskefrokost i Blokhus med drengene, Bjarke, Emil, Malte og Mads, der lytter til den gamle viismands ord.

`Motiv fra Petershave´, Poul Anker Bechs oliemaleri af forfatteren Peter Mouritzen, 1996. Triptykon.

Svigerdatter Janne, Victor, Bjarke og farfar laver græskarmand i Blokhus.

Præsentation hos Café Ulla Terkelsen London i Aalborg - to nye udgivelser, romanen ´Tre trin til Helvede´og Robert Louis Stevenson ´Ligrøverne´(som OM har oversat).

Peter Mouritzen, Morten Hansen (bas), Niels Riis (trommer) og Mogens Nissen (altsax) på ´Café Ulla Terkelsen London´ i Vestbyen i Aalborg 14. 4.13 - søndagsmatiné, præsentation af PMs ny roman ´Tre trin til Helvede´.

Her er et foto af min dejlige engelsklærer i mellemskolen på Aalborg Katedralskole, lektor Jørgen Brier. Han havde været med til at lave engelsksystemet "The Tortoise", som havde navn efter skildpadden i "Alice in Wonderland" og motto for indlæring efter samme bog: ´We called him the Tortoise because he taught us´. Lektor Brier var en stor humorist og humanist.

Og her er et foto af samme lektor Brier ved katederet, i gang med den finurlige undervisning.

Oplæsning af digte med jazz i Musikkens Hus i Aalborg d. 11. januar 2014 sammen med Morten Hansen på bas, Mogens Nissen på altsax og Niels Riis på trommer.

Plakat for cabaret på Futten i Blokhus i anledning af udgivelsen af mine digte "Om Gud vil og Fanden ikke sætter sig imod det", Alfa 2012. Ill. Poul Anker Bech.

Påskefrokost med 7 børnebørn i Blokhus 2015.

Kunsten at træde ind i en 7. klasse.

I Kulturministeriet i anledning af Kulturministeriets Børnebogspris til ´Haltefanden´, 1985. Her sammen med illustratoren Roald Als.

Fire tunge drenge ved havnen i Aalborg efter en frokost på restaurant Fusion i anledning af 50-års studenterjubilæum fra Aalborg Katedralskole. Fra venstre Ole Ranch Larsen, Jens Smærup Sørensen, Peter Mouritzen og Karl Anker Gram Larsen.

70 år den 24. juli 2016. Flag på hotelbalkonen i Amsterdam.

Bag Sømærket i Blokhus sommeren 2016. Foto af Torben Agersted.

Min far Ole Mouritzen var i slutningen af 1930´erne kornet i Livgarden og blev fotograferet til forsiden af Familie-Journalen sammen med prinsesse Elisabeth.

Christina 01.02.2022 09:25

Du gør sgu et godt job, brormand
Hilsen Christina

Peter Mouritzen 30.06.2013 23:33

Omtale og fotos af lektor Brier er nu her, tak for din henvendelse -
http://www.petermouritzen.dk/22087545

Niels Henning Pedersen 29.06.2013 13:49

Jeg savner billede og omtale af min engelsklærer lektor Brier.

Anders Nielsen 29.12.2012 17:35

Jeg gik i klasse med Agnete Kinch på handelsskolen. Ved du hvad der er blevet af hende?

| Svar

Nyeste kommentarer

26.10 | 11:24

hej Peter jeg syntes dine bøger er mega spændeneø

24.10 | 07:02

hey peter elsker dine bøger, hvornår kommer da en nu bøg?

24.02 | 12:24

Hej Peter.
Vi har lige læst nogen af dine historier, i min klasse på Allerød Privatskole
De er gode og vi har lige et spg hvor får du din inspiration fra?

24.02 | 12:19

Hej Peter.
Vi har lige læst dine bøger, og de var mega gode. Man får bare lyst til at læse flere af dine bøger, efter det her forløb.