PÅ HJERTE

Trøst jer!

Trøst jer! - Vi kan blive svært enige om, at mennesker er noget skidt, der er ingen ende på hvor meget grimt vi kan hælde ud over os selv som ødelæggere i en straffende, selvpiskende, syndsbevidst erkendelse. Verden var bedre uden os på to ben og så alligevel … Når man tænker på, hvad vi sølle mennesker har skabt under de betingelser, der blev os givne, fødte uden at bede om det, ind i en verden med grusomme betingelser, grusom natur, sygdom, smerte og sorg over at miste dem vi elsker, ulykkelig kærlighed, bevidstheden om at vi skal dø, uden at vi forstår en disse af det hele - og så alle de smukke ting vi også har gjort: Litteratur, musik, arkitektur, kunst, filosofiske tanker, stræben efter at begribe, stræben efter at finde en mening og en identitet i alt det uforståelige. Händel sad i London, som Stefan Zweig beskrev i "Stjernestunder", syg, meget syg, nærmest opgivet, fattig, meget fattig, plaget af kreditorer, kunne næppe vise sig på gaden uden at blive set ned på, da får han pludselig en ny tekst som han skulle skrive et stykke musik til. Comfort ye, stod der som indledningsord - og så sprang gnisten, i en rus uden lige skrev han Messiah, dette vældige værk som gav mening og genforstandelse til verden, og han er kun ét eksempel. Når man betænker vore vilkår, kan man omfatte menneskene med stor ømhed, trods alt - Comfort ye!

 
 
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Inger Lis Ioannidis | Svar 26.11.2015 18.57

Hvor smukt!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.01 | 11:13

Kære 6. V. Tak for jeres hilsen. Cactus hører vel til i genren gysere. Det er forfatterens bedste bud. Jo, jeg tager af og til ud, men det kommer an på hvor.

...
28.01 | 09:26

Hej Peter
Vi arbejder med dine historier i 6.V. Vi vil derfor gerne spørge dig: Holder du evt. foredrag på skoler ? Og hvad genre er din historie Cactus?

Vh 6v

...
21.01 | 09:58

Hej med dig
Tak for svar, det er vi da også nået frem til her i 3.b
Sjov historie i øvrigt
Mange hilsner
Brit

...
20.01 | 14:49

Det er ikke et nemt spørgsmål. Der er jo eventyr i det, med heksen, men et rigtigt eventyr er det ikke. Måske skal vi bare kalde det fantasi.

...
Du kan lide denne side